CFO for rent (direktor financija na određeno vrijeme)

Ukoliko vam nije isplativo na neodređeno zaposliti osobu zaduženu isključivo za upravljanje vašim financijama, možete nama na određeni period dati ‘ključ u ruke’ i imati osobu u potpunosti posvećenu financijama vašeg poslovanja.

Što CFO radi?

Funkcija CFO-a (Chief financial officer) ili financijskog direktora u tvrtkama je optimizacija i odobravanje rashoda, analize investicijskih mogućnosti, definiranje načina financiranja te upravljanje likvidnošću i obrtnim kapitalom. Na taj se način smanjuju troškovi financiranja, povećava se konkurentnost i profitabilnost te se omogućuje rast poduzeća.

Je li svima potreban CFO?

Većina manjih poslovnih subjekata nema potrebe za zapošljavanjem direktora financija na neodređeno jer zbog nedovoljnog obujma poslovanja ne bi bilo isplativo imati vlastitog financijskog direktora. No iz tog razloga često mali poduzetnici nemaju u današnjem poslovanju izuzetno važne osnovne financijske izvještaje ni analize o svom poslovanju, a ponekad ni adekvatne računovodstvene evidencije koje im osiguravaju ažurne podatke. Zato smo tu da unaprijedimo informacije pomoću kojih ćete osigurati pametno vodstvo i poboljšati poslovni rezultat.

Što dobivate s uslugom ‘CFO for rent’?

Osim manjih troškova ukoliko financijskog direktora koristite po potrebi/ određeno vrijeme, izdvajamo 3 ključna razloga zašto je u potpunosti poslovno nužno „iznajmiti“ iskusnog financijskog direktora:

 1. Financijski direktor pojasnit će vam važnost novca i izraditi izvještaj novčanog tijeka i pomoći vam da predvidite i premostite nedostatak novca u određenom trenutku sustavnim planiranjem. U poslovnom svijetu odavno postoji izreka „Cash is King“ jer niti jedan poduzetnik nije zatvorio poduzeće zbog gubitaka nego zbog nedostatka novca.
 2. Financijski direktor pomoći će vam da razumijete ključne financijske pokazatelje za vaš posao i mogućnosti financiranja vašeg poslovanja te izraditi potrebne izvještaje i simulacije
 3. Financijski direktor pomoći će vam da osigurate stabilnost poslovanja na tržištu danas i usmjeriti vaš rast kako bi poduzeće dobilo na vrijednosti u budućnosti ukoliko ga i kada odlučite prodati.

“CFO for rent” usluga je prigodna za svaki manji privatni poslovni subjekt iz nekoliko razloga:

 1. Iznajmiti financijskog direktora po potrebi znatno je isplativije nego imati nekog na puno radno vrijeme, obzirom da većina manjih poslovnih subjekata nema potrebe za tim.
 2. Financijski direktor pojasnit će vam važnost novca i novčanog tijeka za poslovanje i pomoći vam da predvidite i premostite nedostatak novca u određenom trenutku sustavnim planiranjem.
 3. Financijski direktor pomoći će vam da razumijete ključne financijske pokazatelje za vaš posao.
 4. Financijski direktor razvit će i postaviti alate kojima ćete pratiti financijske pokazatelje i njihovo kretanje što pridonosi uspješnosti poslovanja.
 5. Financijski direktor osigurat će vam razumijevanje mogućnosti financiranja vašeg poslovanja i izraditi potrebne izvještaje i simulacije.
 6. Financijski direktor pomoći će vam da svoj poslovni subjekt što bolje pozicionirate na tržištu danas kako bi dobili na vrijednosti u budućnosti.
 7. Financijski direktor pomoći će vam povećate svoju profitabilnost fokusirajući se na novac i njegove izvore.
 8. Budžetiranjem i vrednovanjem budućih novčanih tokova tvrtka može smanjiti neizvjesnost te izbjeći nepotrebne troškove financiranja.
Izbornik